Miksi juhannusmökki on niin suosittu?

Juhannusmökki on monelle jo lukuisten vuosien mittainen perinne ja vuokramökki onkin silloin perinteinen valinta. Juhannus on tunnetusti keskikesän juhla, joka lukeutuu monien suosikkeihin ja se vietetään tuttuun tapaan maalla. Silloin vietetään vuoden pisintä päivää ja Suomen luonto on kaikkein kauneimmillaan. Ei mikään ihme, että juhannuksena mökki on parhaimmillaan kesäelämyksien kannalta! Kerromme seuraavaksi, miksi juhannus kannattaa viettää mökillä.

Juhannushortensia mökillä

Milloin juhannus on?

Juhannusmökki vuokrataan yleensä koko juhannukseksi. Koska kysyntä on niin valtavaa, hinnat ovat hieman korkeammat kuin mitä muina viikkoina. Juhannus on perinteisesti kesäkuun loppupuolella ja juhannus vuonna 2022 on 24.-26.2022. Juhannus alkaa perjantaina 24. päivä, joka on juhannusaatto. 25. kesäkuuta on juhannuspäivä. Näin ollen juhannus kestää 3 päivää ja päättyy sunnuntaina 26. kesäkuuta.

Juhannus mökillä on todella suosittua, joten varausten kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Mitä aiemmin teet päätöksen, sitä todennäköisemmin saat sen.

Mitä tehdä juhannuksena mökillä?

Mökillä on juhannuksena vaikka mitä tekemistä! Pirkanmaa Kuru vuokramökki on sääriippumaton ja ei haittaa, vaikka ulkona olisi sadesää, sillä viihtyisät sisätilat mahdollistavat tekemisen säästä riippumatta. Juhannukseksi toivotaan toki aina aurinkoista keliä ja juhannus on yleensä hyvin aurinkoinen Pirkanmaalla. Villa Kuru tarjoaa upeat puitteet juhannuksen viettoon ja Kurun alue on hyvin aktiivinen kesällä, joten tekemistä riittää paljonkin myös juhannuksena.

Villa Kurussa on helppo viihtyä aurinkoisella säällä

Saat nauttia loisteliaasta ympäristöstä Villa Kurussa, joka on kuin tehty juhannuksen viettoon. Villa Kurun ympärille on rakennettu upeat terassit, minkä johdosta ulkona voi nauttia kirkkaasta auringonpaisteesta hienoissa terassikalusteissa. Grilli mahdollistaa, että voit grillailla suosikkiruokiasi ja herkutella samalla raikkaassa ulkoilmassa. Vierasmajan ja rantasaunan edessä on niin ikään terassialue, joka ympäröi rakennusta. Voit samalla ihastella kuvankaunista järveä ja koskematonta luontoa. Parhaassa tapauksessa voit nähdä joutsenia lentelemässä pitkin järveä.

Villa Kurussa on soutuvene, jota voi käyttää omiin tarpeisiin. Kun laitat pelastusliivit päälle ja lähdet soutamaan Näsijärveä vuoden pisimpänä päivänä, näet varmasti upeita luontokokemuksia. Villa Kurun idyllinen sijainti Näsijärven rauhallisessa poukamassa mahdollistaa, että olet lähellä valtaväyliä, mutta omassa rauhassa. Voit halutessasi soutaa esimerkiksi kylän keskustaan, joka on muutaman kilometrin päässä.

Villa Kuru on myös mökki rantasaunalla, jossa löytyy sekä puusauna että sähkösauna. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia juhannuksesta kuin lämmittämällä sauna ja nauttimalla kylmästä juomasta sekä hyvästä seurasta? Puusaunan harras lämmittäminen onkin mainio juhannusaktiviteetti. Tämän jälkeen on mukava pulahtaa hiekkapohjaista rantaa pitkin Näsijärveen ja nauttia uimisesta järvessä.

Villa Kurussa tekemistä riittää myös perheen pienimmille, sillä päätalo on varusteltu lapsien tarpeet huomioiden. Mökin upea ylätila on etenkin perheen pienimpien makuun. Tila on varustettu turvaportilla ja siellä on leikkitilaa lapsille. Omistajilla on pieni lapsi, joten varusteita on kertynyt mökille aina sylivauvojen sittereistä alkaen. Mökillä löytyy vakiovarusteena mm. syöttötuoli, sitteri ja matkasänky, jotta mökkeily sujuu lapsienkin kanssa mukavassa ympäristössä.

Lähiseudulla paljon aktiviteetteja

Juhannusmökki Villa Kuru on sijaintinsa kannalta todella hyvä, koska pääset nopeasti ajelemaan niin Kurun, Muroleen, Ruoveden kuin Ylöjärvenkin kohteisiin. Olemme listanneet muutamia mielenkiintoisia juhannustapahtumia lähiseudulta, jotta mökki juhannuksena sisältää paljon aktiviteetteja:

Muroleen kanava

 Jos menojalkaa alkaa vipattaa, voit lähteä paikallisiin juhannusjuhliin. Mielenkiintoista nähtävää on esimerkiksi Muroleen kanavalla, joka on tunnettu kesäkohde. Juhannusmökki Villa Kuru on hyvin lähellä Muroleen kanavaa, sillä sinne on vain n. 15 minuutin ajomatka. Kaunis kanavaympäristö onkin parhaimmillaan keskikesän aikaan ja juhannuksena siellä on tyypillisesti meno katossa. Aikaisempina vuosina esiintymässä on nähty mm. Mikko Alatalo ja Hauli Bros Duo. Muroleen kesäkahvila on erittäin suosittu kohde ja siellä saa varmasti nauttia täysin siemauksin keskikesän juhlasta.

Ruovedellä useita juhannusjuhlia

Ruovesi on myös lähellä ja siellä on perinteisesti järjestetty Visuveden juhannusjuhla Pusunvuolteen rannassa. Visuvedellä on yleensä myös juhannuskokko, joka huipentaa tyylikkäästi koko juhannuksen. Juhannuskokon poltossa huomioidaan aina sen hetkinen metsäpalovaroitus, joten jos keli on erittäin kuiva, sitä ei polteta.

Ruoveden tunnetuin juhannusjuhla lienee kuitenkin Laivarannassa, jossa juhlitaan perinteisesti hyvinkin näyttävästi. Ruoveden Laivarannan Rantaravintolassa onkin nähty esiintymässä esimerkiksi suosikkilaulaja Jore Marjaranta. Suosittu tapahtuma kerää väkeä vuodesta toiseen, minkä ansiosta juhlatunnelma on varmasti katossa.

Kansallispuistot ja metsät

Korona-aika on opettanut monet arvostamaan luontoa uudella tavalla ja voit myös itse suunnata rauhoittumaan metsään. Juhannuksena ei yleensä ole kansallispuistoissa kovinkaan paljon ruuhkaa, minkä johdosta puisto voi tuntua hiljaisemmalta kuin yleensä. Juhannusmökki Villa Kurun läheisyydessä on kaksi kansallispuistoa eli Helvetinjärvi ja Seitseminen, joten pääset helposti nauttimaan keskikesän luonnon ollessa kauneimmillaan. Molempiin on ajomatkaa noin puoli tuntia, joten voit halutessasi pyörähtääpa vaikka molemmissa. Helvetinjärven kansallispuisto tarjoaa oivat puitteet aina lyhyistä patikkareiteistä pidempiinkin vaelluksiin.

Jos haluat rentoutua ja yhdistää rentoon yhdessäoloon ulkoilua sopivassa suhteessa, se onnistuu helposti ilman ajoneuvoakin. Voit vuokrata vaikkapa fatbiket ja ajella rauhallisilla maalaisteillä mielenkiintoisiin kohteisiin omaan tahtiisi. Tai miten olisi sup-laudan vuokraus? Lisäksi Villa Kurun lähistöllä on metsää, jossa voi vaellella helposti kuunnellen linnun laulua, puita ihastellen ja tuoretta luontoa tuoksutellen – tietysti jokamiehenoikeudet huomioiden. Onneksi metsää riittää niin paljon, ettei tätä vaaraa juuri ole.

Höyrylaiva Tarjanteen juhannusristeily

Juhannusaattona on perinteisesti järjestetty höyrylaiva Tarjanteen risteily Virtain laivarannasta, kun laiva ajelee pitkin Virtain luonnonkauniita lähimaisemia. Virroille on matkaa n. 50 minuuttia. Jos tämä matka tuntuu pitkältä ja risteily kiinnostaa perinteisellä höyrylaivalla, ei hätää! Höyrylaiva Tarjanne kulkee perinteisesti lähellä Villa Kurua, sillä se risteilee Tampereelta Näsijärveä pitkin Muroleen kanavalle. Voit siis katsoa muiden päivien risteilyaikataulut helposti ja nopeasti.

Sadesäällä suosikkiohjelmia ja lautapelejä

Mikäli sattuisi satamaan, ei hätää – Villa Kurussa on jopa 100 megan nettinopeus ja kaksi älytelevisiota, joten voit rentoutua sisätiloissa esimerkiksi suosikkisarjojasi katsomalla. Tarjolla on mahdollisimman mukavat puitteet viihtyisiä sadepäiviä varten, joten voit laittaa esimerkiksi sisätilan modernissa keittiössä ruokaa. Astianpesukone ja toimivat kodinkoneet mahdollistavat, että ruuanlaitto onnistuu tarpeen tullen mutkattomasti myös sisätiloissa. Sinun ei tarvitse käyttää kallisarvoista aikaa tiskaamiseen, vaan pääset vähäisellä vaivalla.

Satokausi maalla parhaimmillaan

Juhannusmökki on täydellinen vaihtoehto myös suomalaisen ruokakulttuurin kannalta. Juhannukseksi valmistuu ensimmäiset varhaisperunat, joilla voi herkutella tuoreen tilliin ja voin kera. Tuolloin syödään myös ensimmäisiä mansikoita, jotka tuovatkin veden kielelle. Keskikesän juhlan kunniaksi voi valmistaa vaikkapa mansikkakakun ja nauttia sen tuoreudesta! Villa Kuru sisältää monipuolisen kattauksen ruuanlaittovälineitä, joten voit taikoa mitä upeampia herkkuruokia!

Vietä ikimuistoinen juhannus mökillä

Kuten huomaat, juhannus mökillä onnistuu mukavasti monella eri tapaa, joten tekemisestä ei tule Villa Kurussa pulaa. Saat nauttia ikimuistoisesta juhannuksesta upeassa miljöössä. Varaa nyt oma juhannusmökkisi helposti vielä niin kauan, kun se on vielä vapaana tulevalle kesälle 2022! Otamme myös tuleville vuosille jo varauksia.

Jätä kommentti