Etsimme Kurun ja Jyväskylän väliselle matkalle sopivaa lounaspaikkaa. Olemme tarkkoja ruuan laadusta ja ikävä kyllä olemme eksyneet moniin paikkoihin, joissa ruoka on tehty pakasteesta. Sopivan paikan löytäminen tuntui haastavalta, jotta välttäisimme pettymykset. Onneksi matkan varrella Serlachius-museossa saimmekin vinkin, että hiljattain avattu Diivas juurileipä Mäntässä olisi mainio lounasvaihtoehto.

Diivas juurileipä sijaitsee Mänttä-Vilppulan keskustassa, vain muutaman sadan metrin päässä Serlachiuksen pääkonttorista. Konsepti perustuu hapanjuurileivontaan ja herkullisiin ainesosiin. Paikka on rento ja lapsiperheellisille iloa tuo leikkinurkkaus, jossa jälkikasvu voi häärätä. Lounaalla tuntui viihtyvän lukuisat museokävijät. Hinta oli myös kesäsesongiksi kohtuullinen, aikuisten lounas oli 13,5 euroa ja lasten annos 6 euroa.

Lounas osoittautui todella herkulliseksi ja oli myös kauniisti katettu. Siihen sisältyi myös hapanjuurileipä, jota sai syödä niin paljon kuin jaksoi (ja niin herkullista hapanjuurileipää jaksoi syödä erittäin paljon). Fish and chips sisälsi hapanjuurileipään paneroitua ahventa, joka maistui niin lapsille kuin aikuisille. Halloumiannos oli myös erittäin maukas ja kasvisannos maistui myös lihansyöjälle. Jälkiruuaksi tarkoitetut överikeksit olivat todella herkullisia.
Ruoka oli todella herkullista ja Mänttä-Vilppula osoittautui kiinnostavaksi kohteeksi, joten päätimme palata uudestaan paikalle. Samalla tuli kokeiltua uusia makuja. Lohiannos osoittautui erittäin herkulliseksi – mehukas lohi oli kuorrutettu yrtti-hapanjuurisekoituksella sekä kasviksilla. Kotiin tarttui myös erikoinen hapanjuureen tehty lihapiirakka, joka osoittautui erittäin maukkaaksi. Emme muistaneet syöneemme yhtä hyvää lihapiirakkaa aiemmin.
Palaamme varmasti paikalle kokeilemaan myös eksoottisia kuplavohveleita ja ihanan näköisiä jälkiruokia. Toivotamme Diivas hapanjuurileivälle onnea ja menestystä!