Vuokrausehdot

1. Varaus- ja peruutusehdot

Villa Kuru noudattaa mökin varaamisessa ja peruuttamisessa seuraavia ehtoja:

2. Varaaminen ja maksu

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään 18 vuotta täyttänyt.

Varaus vahvistetaan lähettämällä asiakkaalle varausvahvistus, jossa on lomakohteen omistajan/huoltajan nimi- ja osoitetiedot, ajo-ohjeet lomakohteeseen, ovikoodi sekä laskut vuokran maksua varten.

Mikäli varaus tehdään yli 6 viikkoa ennen vuokrausajankohtaa, lähetetään asiakkaalle lasku kahdessa osassa: ennakkomaksu 20 % vuokrasta (eräpäivä 7 vrk laskun päiväyksestä) ja loppulasku 80 % vuokrasta (eräpäivä 4 vko ennen loman alkua). Jos varaus on 3 viikkoa tai pidempi, niin ennakkomaksuna veloitetaan 50% (eräpäivä 7 vrk laskun päiväyksestä) ja loppulaskuna 50% vuokrasta (eräpäivä 8 vkoa ennen loman alkua).

Ellei laskua makseta eräpäivään mennessä, on Villa Kurulla oikeus perua varaus. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan peruminen on tapahduttava kirjallisesti. Tarvittaessa asiakkaan on esitettävä omistajalle kuitti suoritetusta maksusta.

Mikäli peruutus tehdään aikaisemmin täsmennetyn peruutusajan jälkeen, oman tai lähiomaisen sairauden, onnettomuuden tms. syyn vuoksi, on vuokralleottaja oikeutettu saamaan maksamansa varauksen takaisin lukuun ottamatta varausmaksua. Peruutuksen syystä on vuokranantajalla oikeus vaatia lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys. Lääkärintodistus tai muu luotettava kirjallinen selvitys tulee lähettää välittömästi.

3. Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti Villa Kurulle sähköpostitse osoitteeseen villakuru@varaamokki.fi. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi, kun tieto on saapunut Villa Kurulle. Varauksen peruuttamisesta pidätetään 20% vuokrahinnasta. Mikäli varauksen peruutus tehdään myöhemmin kuin 30 vuorokautta ennen loman alkua, veloitetaan koko vuokra. Mikäli Villa Kuru saa peruutetun lomakohteen vuokratuksi toiselle asiakkaalle, palautetaan vuokra siltä osin, kun asiakkaalta saadaan vuokraa. 20% ja palvelumaksu 19 euroa pidätetään peruutuskuluna joka tapauksessa.

Asiakkaalla on oikeus saada Villa Kurulta maksamansa vuokra takaisin, lukuun ottamatta 20%:n peruutuskulua, mikäli peruutus johtuu syystä, että asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuva henkilö äkillisesti sairastuu, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava tällöin viipymättä ja tapahtuma on osoitettava luontevalla tavalla (lääkärintodistus yms.). Mikäli peruutus tapahtuu loman aikana tai myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua, ei asiakkaan maksamaa vuokrasummaa korvata.

Jos lomakohdetta ei oteta vastaan tai se otetaan vastaan myöhästyneenä, asiakkaalla ei ole oikeutta vuokran palautukseen. Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu lomakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

4. Villa Kurun oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi Villa Kuru irtisanoa sopimuksen. Villa Kuru on velvollinen ilmoittamaan tästä asiakkaalle viipymättä.

Asiakkaalla on tällöin oikeus saada Villa Kurulle maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin.
Jos varaus joudutaan keskeyttämään asiakkaan tai asiakkaan vieraan häiriökäyttäytymisen takia, niin maksuja ei palauteta.

Mikäli asiakas ei hoida maksuja ajallaan, voi Villa Kuru peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

5. Avainten luovutus

Villa Kuru toimii sähköisellä lukolla, joten mökkiin pääseminen ei edellytä avainta. Mökin avainkoodi annetaan asiakkaalle etukäteen (viimeistään vuorokautta ennen saapumista) joko puhelimitse tai kirjallisesti. Sähkölukon avainkoodin aktivoidaan tulopäivänä klo 16.00 ja se on käytettävissä lähtöpäivänä klo 12.00 asti. (ellei poikkeavaa aikaa ole erikseen mainittu/sovittu)

6. Oleskelu lomakohteessa ja henkilömäärä

Lomakohde on asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00. 
Jos asiakas lähtee muuna aikana, on asiasta sovittava omistajan kanssa.

Lomakohteiden vuokraan kuuluvat sähkö, tyynyt, peitot, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, polttopuut saunan lämmittämiseen sekä ruokailuvälineet, kaasu grillin käyttöön (grillihiilet eivät sisälly hintaan). Mökin vuokraushintaan sisältyy myös astianpesuaineet sekä wc-paperit.

Vuokraushintaan eivät sisälly liinavaatteet, mutta niiden vuokraamista hintaan 15 euroa/hlö voi tiedustella varaamisen yhteydessä. Liinavaatteiden käyttö on pakollista. Lomakohteen siivouksesta loman aikana ja sen päättyessä huolehtii asiakas itse, mikäli asiakas ei osta loppusiivousta Villa Kurun käyttämältä siivouspalvelulta. Asiakkaan tulee huolehtia seuraavista asioista: roskien, pullojen ja omien ruokatarvikkeiden vienti pois tai lähistöllä olevaan Rinki-jätepisteeseen, lattioiden imurointi ja pyyhintä, astioiden tiskaus ja paikoilleen laitto, pöytien ja tasojen pyyhintä, saunan ja wc:n pesu, tavaroiden paikoilleen vienti, vuodevaatteiden ja mattojen tuuletus, vuoteiden petaus, piha-alueen ja grillipaikkojen siistiminen.

Loppusiivouksen voi myös ostaa mökille hintaan 120 EUR. Tilattuun loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus, astioiden ja tavaroiden sekä huonekalujen paikalleen laitto eikä roskien vienti. Asiakkaan on lisäksi vietävä tyhjät pullot, tölkit sekä ruokatarvikkeet pois. Mikäli asiakas on vuokrannut lakanat ja pyyhkeet tai ne sisältyvät vuokrahintaan, tulee ne jättää pinoon sängyn päälle. Mökin tulee olla loman jäljiltä asianmukaisessa kunnossa.

Mikäli varauksen päättyessä ei ole tehty asianmukaista loppusiivousta eikä sitä ole etukäteen tilattu, on Villa Kurulla oikeus periä vähintään 60 euron suuruinen siivousmaksu.
Internetissä on mainittu kohteet, joihin lemmikkieläinten vienti on sallittu. Joissakin kohteissa lemmikin tuomisesta peritään lisämaksu.

Lomakohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä mökissä on vuoteita. Mahdollisista yövieraista, lemmikkieläimistä tai juhlista ja muista tilaisuuksista, joissa lomakohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, on sovittava erikseen kohteen omistajan/huoltajan kanssa. Teltan, asuntovaunun tai vuokrattavien välineiden (kuten kylpypalju) käyttö ilman omistajan lupaa on kielletty. Tupakointi on kielletty kaikissa lomakohteen sisätiloissa. 

7. Vahinkojen korvaus

Asiakas on vastuussa lomakohteessa aiheuttamistaan vahingoista. Aiheutuneesta vahingosta on heti ilmoitettava lomakohteen huoltajalle tai omistajalle. Asiakas on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot Villa Kurulle.

8. Vakuusmaksu

Vuokran alkaessa mökin omistajalla on oikeus periä 120 euron siivouspantti mökkivuokralaisen
velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi ja vahingon varalta. Mökin omistaja palauttaa vakuusmaksun mökin vuokraajalle loman päätyttyä, mikäli vuokralainen on luovuttanut mökin siivottuna ja normaalissa kunnossa. Mökin omistaja voi pidättää osan tai koko pantin, mikäli yllä olevia velvoitteita ei ole täytetty.

9. Mahdolliset valitukset

Kaikki lomakohteen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on ilmoitettava välittömästi suoraan kohteen omistajalle.

Jos asiakas ei ilmoita havaitsemiaan puutteita heti vuokra-aikana kohteen huoltajalle/omistajalle, katsotaan lomakohteen olevan sopimuksen mukaisessa kunnossa. Vasta vuokra-ajan jälkeen ilmoitettuja puutteita ei voida yhdessä todeta, eikä Villa Kuru ole niistä korvausvelvollinen.

Villa Kuru sijaitsee rinnetontilla rannan äärellä. Koska mökki sijaitsee maaseudulla, on asiakkaan varauduttava mm. siellä oleviin luonnonilmiöihin ja kävelyyn rinnetietä pitkin rantaan. Villa Kuru ei esimerkiksi vastaa järven leväesiintymistä, hyönteisistä eikä sähkökatkojen aiheuttamista harmeista asiakkaalle.

10. Vuokrausajat

Kesällä minimivuokrausaika on yleensä viikko ja vaihtopäivä sunnuntai. Myös lyhyempiä varausjaksoja kannattaa kysyä. Lomakohde on yleensä käytössänne tulopäivästä klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00. Poikkeukselliset hinnat ja varausajat käytössä jouluna, uutena vuotena ja juhannuksena.

Emme vastaa internetin mahdollisista virheistä. Pidätämme oikeuden internetin päivityksen jälkeen tulleisiin muutoksiin.