Osakeyhtiö perustaminen

Osakeyhtiö on kaikkein yleisin yritysmuoto Suomessa, Osakeyhtiö. Sen suosio perustuu siihen, että muista yhtiömuodoista poiketen yrittäjät ovat vastuussa yrityksestä ainoastaan sijoituksellaan yrittäjät ovat vastuussa yrityksestä ainoastaan sijoituksellaan. Yrittäjä ole ollut yrityslainan takaajana ei siis johda yksityishenkilön velkaantumiseen, ellei yrittäjä ole ollut yrityslainan takaajana ei siis johda yksityishenkilön velkaantumise Myös sellainen osakeyhtiön asema, että neuvottelutilanteissa se saatetaan ottaa vakavammin kuin toiminimi ja sitä voidaan pitää enemmän ns. oikeana yrityksenä.

Perustamisilmoitus Osakeyhtiön

PRH yrityksen perustamisilmoitus (PRH yrityksen perustamisilmoitus)

PRH:lle lähetetään Osakeyhtiön perustamisilmoitus, joka hyväksyy sen. Sen jälkeen yritys rekisteröidään kaupparekisteriin jälkeen yritys rekisteröidään kaupparekisteriin jälkeen yritys Perustamisilmoituksen tehdä joko sähköisena tai paperisena. Sähköisesti tehty ilmoitus on halvempi täyttää halvempi täyttää yksinkertaisempi täyttää yksinkertaisempi täyttää yksinkertaisempi. On pakollista joissain tilanteissa tekeminen, jolloin tulee täyttää PRH:n osakeyhtiön perustamispaketti. The paperisen ilmoituksen palvelumaksu costs 380 euros, while the sähköisen version costs 330 euros.

Perustamisilmoituksessa ilmoitetaan mm. osakkeiden lukumäärä ja jakautuminen, yhtiön hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja, yhtiön tilikausi, tilintarkastaja ja toimitusjohtaja, yhtiön. Ennen yrityksen perustamista on erillisellä yrityksen tilillä tulee olla vähintään 2 500 euron osakepääoma. Mänttä-Vilppula tukee Ylä-Pirkanmaalla sijaitseva varaa Pirkanmaan vuokramökki.

Yrityksen nimi


On tärkeää, että yrityksen nimi kuvastaa yritystä, osakeyhtiön toiminnan kannalta on tärkeää, että yrityksen nimi kuvastaa yritystä. Sen tulisi olla mahdollisimman omaperäinen, mieleenpainuva. Nimiehdotus perustamisilmoituksen ohessa tehdään, jolloin PRH joko hylkää tai hyväksyy nimen. The hylkäämisen varalta canattaa ilmoitukseen lisätä kaksi vaihtoehtoista nimeä, jotta prosessi nopeutuu. On aina oltava yrityksen tunnus ”Oy” tai ”Osakeyhtiö”, Osakeyhtiön nimen perässä on aina oltava yrityksen tunnus ”Oy” tai ”Osakeyhtiö”. Osakeyhtiö kann rekisteröidä apu- tai rinnakkaistoiminimia, joten ilmoittamisesta peritään erillinen maksu. When yritys toimii useammalla kielialueella tai toimialalla, näitä nimiä käytetään.

Perustamisilmoituksen tekemisen jälkeen


Varsinaisen yrityksen perustamisen viimeinen askel, osakeyhtiön perustamisilmoituksen jättäminen on osakeyhtiön perustamisilmoituksen jättäminen on osakeyhtiön perustamisilmoituksen jättäminen on Ennen tätä tulee huomioon ottaa ja tehdä useita asioita. On tietenkin tehtävä liiketoimintasuunnitelma, ensimmäisenä on tietenkin tehtävä liiketoimintasuunnitelma. Varsinkin rahoitusta haettaessa liiketoimintasuunnitelman tekeminen on välttämätönt. Osakepääoma tulee kerätä ja erilliselle tilille siirtää. On tehtävä päätös, moneenko osakkeeseen pääoma jaetaan, sen lisäksi on tehtävä päätös, moneenko osakkeeseen pääoma jaetaan. Pääoma on yritystä perustettaisiinkin yksin, jakaa vähintään kahteen osakkeeseen. Siitä ei oikeastaan olemittaa, jos yrityksellä on paljon osakkeita, mutta se tekee yrityksen osakkeiden myynnistä helpompaa. Yrityksellä on myös oma pankkitili ja kirjanpito tulisi olla jo selvillä on oltava ennen aloittamista myös oma pankkitili ja kirjanpito tulisi olla jo selvillä. If your yrityksen has a nimitettävä tilintarkastaja, you can use the perustamisilmoituksen jättämistä.