Kirjoittanut: Eeva-Maija

Kurun vierasvenesatama on lyhyen vesimatkan päässä Villa Kurusta

Kurun vierasvenesatama sijaitsee Pirkanmaan suurimman järven, Näsijärven ääressä ja sinne on vain muutama kilometri Villa Kurusta niin maanteitse kuin vesiteitse. …

Kurun vierasvenesatama sijaitsee Pirkanmaan suurimman järven, Näsijärven ääressä ja sinne on vain muutama kilometri Villa Kurusta niin maanteitse kuin vesiteitse. Kurun vierasvenesatama majoitus onnistuukin fantastisesti Villa Kurussa, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Kurun keskustasta. Villa Kuru on upea ja moderni huvila kaikilla mukavuuksilla, joten lomasi sujuu hienosti. Kyseessä on moderni huvila, joka on talviasuttava eli talosta löytyy mm. juokseva vesi, astianpesukone, suihkut sekä päämökissä sähkösauna ja rantamökissä on puusauna ja sähkösauna.

Kurun vierasvenesatama on erinomainen paikka veneilyn kannalta, sillä voit ajaa veneen helposti vesille. Jos siis et asu Näsijärven varressa, voit tuoda veneesi näppärästi autolla ja ajaa veneellä Villa Kuruun. Toinen vaihtoehto on jättää vene vierasvenesataman vieraspaikoille ja hakea kyydittävät Villa Kurun laiturilta. Vaihtoehtoisesti voit myös jättää veneesi vierasvenesatamaan ja ajaa muutaman kilometrin matkan, jotta pääset veneesi ääreen. Alueelta löytyy yhteensä 24 venepaikkaa. Villa Kuruun majoittuvilla on myös mahdollisuus jättää pieni vene kiinni huvilan laituriin. Huvilalla on soutuvene ja pelastusliivit, jos haluat tutustua Näsijärveen perinteisemmällä tavalla.

Kurun satama on pitänyt paikoista hyvää huolta, minkä johdosta Kurun vesiluiska on suhteellisen hyvässä kunnossa. Veneramppi on helposti ajettavissa, joten saat isommankin veneen siitä alas.

Näsijärvellä veneily ja mielenkiintoiset paikat

Näsijärvellä riittää nähtävää, minkä johdosta voit tutustua upeisiin paikkoihin. Villa Kuru sijaitsee Näsijärven keskiosassa – siitä on vesiteitse matkaa Tampereelle n. 40 kilometriä ja Ruovedelle vain n. 20 kilometriä. Ruovedelle ajamisesta tekee ainutlaatuisen matkan varrella näkyvä Muroleen kanava, jossa on mahdollisuus nauttia todella unohtumattomasta kokemuksesta ajettaessa kanavan läpi. Samaa reittiä ajaa myös höyrylaiva Tarjanne – ja voitkin kokeilunhaluisena kokeilla ajaa höyrylaivan reittiä. Muroleen kanavalle matka taittuu jopa 10 minuutissa. Muroleen kesäkahvila tarjoaa maukkaat hampurilaiset ja salaatit, joiden voimalla jaksaa jatkaa matkaa. Maininnan arvoiset ovat myös tuoreet ja maittavat munkit. Muroleen kanava yöpyminen onnistuu mainiosti myös Villa Kurussa, sillä maanteitse matka taittuu vartissa.

Muroleen kanavalta on helppo jatkaa eteenpäin Ruovedelle päin – ja jos intoa riittää, matka taittuu jopa Virroille ja Ähtäriin saakka. Ruoveden laivasatama uudistettiin muutama vuosi sitten, minkä johdosta se on noussut uuteen kukoistukseen. Ruoveden satama on todella lapsiystävällinen, sillä alueella on useita maukkaita ravintoloita ja viihtyisä ravintolalaiva. Maininnan arvoinen on myös moderni leikkipaikka, jossa riittää puuhaa perheen pienimmille aina taaperoista saakka.

Kurusta pääsee helposti vesiteitse myös etelämpään eli Ylöjärven ja Tampereen mielenkiintoisten kohteiden ääreen. Esimerkiksi hiljattain remontoitu Pimeesalmen telakka on mainio kohde, jos menojalkaa alkaa vipattaa. Pimeesalmen telakka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kurun satamasta. 200 venepaikan venesatama omaa jättikokoisen ravintolan, jossa riittää iloista tunnelmaa. Paviljongille mahtuu huimat 300 ihmistä. Ravintolassa myös riittää tapahtumia musiikin ystäville ja esiintyjinä on nähty mitä erilaisemman genren edustajia aina A. Aallon rytmiorkesterista Petri Nygårdiin. Musiikkia onkin lähes joka kesäviikonloppu.

Näsijärvi on erittäin mielenkiintoinen järvi veneilijälle Kurun alueella, sillä alueella on lukuisia kiinnostavia saaria ja lyhyet etäisyydet lähialueen kaupunkeihin. Lisäksi veneliikenne on sopivan vilkasta ja liikennettä onkin huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Helsingin edustalla, minkä johdosta veneileminen käy mukavasti aurinkoisenakin kesäpäivänä.

Kurun satama palvelut

Kurun laivaranta on Ylöjärven kaupungin omistuksessa. Se herääkin uuteen uskoon kevätaikaan. Kurun satama tarjoaa monia palveluita, joihin lukeutuvat mm. imutyhjennys ja kattava jätehuolto. Lisäksi kesäaikaan veneileviä palvelee kesäaikaan kahvila Loiste, joka kiinnittää välittömästi huomion soman ulkoasunsa ansiosta. Ympäri vuoden auki oleva Country Cafe palvelee vain lyhyen matkan varrella. Kävelymatkan päästä löytyvät Kurun Sale ja K-Market sekä apteekki. Tuliaisia voi ostaa Kurun Kivigalleriasta, joka on erikoistunut upeisiin kivituotteisiin. Kurun laivaranta tarjoaakin hyvät peruspalvelut mukavaa veneilykokemusta varten ja majoitus sujuu mukavasti Villa Kurusta.

Tule nyt veneilemään Näsijärvelle ja majoitu mökille mukavasti Villa Kurussa Tampereen lähistöllä!

Edellinen

Mökki-iltoihin rahapeleistä piristystä: näin valitset turvallisen nettikasinon

Miten puusauna lämmitetään mökillä?

Seuraava

Olen innokas ja ennen kaikkea laadukkuutta arvostava mökkeilijä, joka rakastaa nauttia Villa Kurun upeasta näköalasta Näsijärvelle kahvikuppi kädessä. Lähistöllä olevat metsät ja lukuisat aktiviteetit pitävät huolen, että Kurussa riittää aina mielenkiintoista tekemistä. Olen myös pienen lapsen äiti, joten ajattelen paljon myös lasten viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Villa Kuruun!

Jätä kommentti