Kirjoittanut: Eeva-Maija

Miten puusauna lämmitetään mökillä?

Puusauna on nykyään harvinaisempi näky, vaikka se onkin suomalaisittain perinteisin vaihtoehto. Villa Kurun rantasaunassa on onneksi varaa valita, sillä sieltä …

Puusauna on nykyään harvinaisempi näky, vaikka se onkin suomalaisittain perinteisin vaihtoehto. Villa Kurun rantasaunassa on onneksi varaa valita, sillä sieltä löytyvät sekä sähköllä että puulla lämmitettävä sauna, joka sijaitsee Näsijärven rannalla.

Puulämmitteinen sauna mökillä on pehmeiden löylyjensä ansiosta monen mieleen. Vaikka puusaunan lämmittäminen vaatiikin hieman vaivaa, se on sen arvoista. Puusauna on ihana myös aistien kannalta, sillä kuumuus tuntuu iholla pehmeämmältä sekä tuoksu on unohtumaton.

Tässä on Villa Kurun parhaat vinkit puusaunan lämmittämistä varten, jotta Pirkanmaan vuokramökki tarjoaa mukavan saunakokemuksen!

  1. Aivan aluksi puusaunan lämmittäminen vaatii klapeja, jotka asetetaan pohjalle. Puita ei tarvitse olla koko pesän täydeltä, vaan sopivasti siten, että pohja peittyy. Ensimmäiseen satsiin on hyvä valita pieniä puita, jotta ne palavat nopeasti.
  2. Tämän jälkeen asetetaan sytykkeet. Hyvänä sytykkeenä toimii esimerkiksi sanomalehti, jota laitetaan puiden väliin. Puut sytytetään yleensä alta päin, jotta lopputulos olisi parempi.
  3. Anna puiden palaa kaikessa rauhassa ja tarkkaile tilannetta. Laita lisää puita, kun aiemmat ovat palaneet. Älä anna hiilloksen sammua.

Hyvä puusaunan lämpötila vaihtelee 70 asteen ja 90 asteen välillä, joten tiedät näistä lämpötiloista saunan olevan valmis löylyihin. Mikä sen parempaa kuin pulahtaa lämmityksen jälkeen vielä Näsijärveen viilentymään!

Edellinen

Kurun vierasvenesatama on lyhyen vesimatkan päässä Villa Kurusta

Mitä tehdä vuokramökillä sateisena päivänä?

Seuraava

Olen innokas ja ennen kaikkea laadukkuutta arvostava mökkeilijä, joka rakastaa nauttia Villa Kurun upeasta näköalasta Näsijärvelle kahvikuppi kädessä. Lähistöllä olevat metsät ja lukuisat aktiviteetit pitävät huolen, että Kurussa riittää aina mielenkiintoista tekemistä. Olen myös pienen lapsen äiti, joten ajattelen paljon myös lasten viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Villa Kuruun!

Jätä kommentti